Cover Indoor plants add a sense of life into the building's interior

Designed by Dutch architecture practice UNStudio, the futuristic building is now home to artists like Big Bang, Blackpink, Winner and Ikon

YG Entertainment, home to a legion of successful K-pop giants such as Big Bang, Blackpink, Winner and Ikon as well as actors the likes of Cha Seung-won and Lee Sung-kyung, has recently unveiled the completed design of their new headquarters in Seoul’s Mapo district. 

Designed by Dutch architectural practice UNStudio, the building has been eight years in the making. Construction first began in 2017, and was completed last year. The nine-storey building, with five additional floors underground, is located right beside the company’s previous headquarters.

An internal bridge is designed to link the new headquarters to the existing well-known YG Building, which will continue to function as a multifunctional practice and performance space for the artistes. 

Don't miss: Inside Dyson’s New Global Headquarters at St James Power Station in Singapore

The design team, led by principal architect and UNStudio co-founder Ben van Berkel, was inspired by the company’s impact in the Korean music industry. The building’s futuristic facade was designed as a protective shell that resembles an "urban speaker". Glass and aluminium panels curve around the building, while BIPV (building-integrated photovoltaics) solar cells are integrated in the south-facing facade and on the roof to serve as a source of electrical power. 

In case you missed it: Inside the Futuristic New Renzo Piano-Designed Academy Museum of Motion Pictures

Inside, the building’s interiors continue the futuristic theme with plenty of white tones and playful geometric lines. The brightly-lit space is a stark contrast to the former headquarter’s all-black interiors. Large open-spaces and tall ceilings offer the space a lofty atmosphere, while the glass roof floods the central atrium with natural light in the day. Planted areas with flourishing greenery brings a sense of life into the space. 

Capsule-like meeting rooms and working zones are designed with full glass windows to emphasise collaboration and interactions. The aim, according to the architects, is to create "the most uplifting and inspiring work environment possible".    

Other facilities within the new building include an auditorium spanning two levels, seven large dance practice rooms, seven recording studios fitted with state-of-the-art equipment, and 30 personal studios for the company’s songwriters and artists. The building’s second floor houses a large modern cafeteria—a popular and well-known feature in all of YG Entertainment’s previous headquarters—while the basement floors include large-scale fitness and recreational facilities for the company’s employees and artists.

Tatler Asia
© 2022 Tatler Asia Limited. All rights reserved.