Cover The Louis Vuitton coffee tables up the style ante of the monochromatic living room

The owners’ admiration for marble and Louis Vuitton collectibles influenced the renovation of this monochromatic house, as designed by Architology Interiors

“Majestic” would be an apt description for the home’s expansive, airy living room; its spacious dimensions are further augmented by full-length glass panes that invite the outdoors in. 

Its monochromatic interior is the work of Singapore-based firm Architology Interiors, which took inspiration from the owners’ appreciation of marble and other natural stone varieties. “The client loves marble and wanted every room to feature a different variety. Our client was willing to let us lead her on the process of discovering a look that she liked,” says Architology Interiors co-founder Terrence Quah, who helms the firm with fellow co-founder Bu Shu Kun.

The couple, who lives in the 7,200 sq ft property with their three sons, had also requested plentiful storage and display space for the wife’s travel and fashion accessories, including her treasured collection of Louis Vuitton scarves. Other than that, the firm was given free rein in renovating this landed property in Chancery Lane into a luxurious yet functional abode that meets its owner’s needs perfectly. 

Don’t Miss: Home Tour: A Chinese Art Collector’s Colourful Penthouse in Singapore

To create the home of their dreams, the designers embarked on a renovation that encompassed changing everything from the driveway and pool tiles to the gates, fences, and windows, and even the structure’s colour and texture. After planning the orientation and layout of the rooms, the studio turned to the richly patterned marble slabs from Italian brand Antolini as a key source of inspiration.

“Our challenge was to find a way to weave the colours and textures of the different marble varieties seamlessly while bringing out the best characteristics of each stone type,” says Quah.

The design firm ensured that the overall mix of materials, textures and furnishings, such as the timber veneers, metal trimmings, upholstery fabrics, wallcoverings and furniture, would match the marble used in the room for a cohesive look. A variety of materials and colours were presented to the client to “help her discover what really resonated with her”, says Quah.

An imposing TV feature wall in grey marble with dramatic white veining takes pride of place in this setting. Sombre grey and brown-toned furnishings in the form of the Maxalto Amoenus sofa and the B&B Italia Husk armchairs by Patricia Urquiola dominate this space, balanced by the creamy white marble flooring. A pair of B&B Italia Crinoline armchairs, also designed by Urquiola, catch the eye with their sinuous form, while a pair of Louis Vuitton trunks function as the coffee tables in the middle of this breezy tableau.

The dining space and dry kitchen embrace a warm, timber-led aesthetic, with their predominantly chocolate hues softened by the natural light that streams in through large-format glass panels. A glass-topped Porada Infinity C dining table and a kitchen island clad in bookmatched light grey marble slabs add visual flair here, as does the Fiam Italia Christine mirror, with its glossy form.

For added privacy, the master bedroom and the children’s rooms were positioned at the rear of the property and oriented to face the treetops to the side of the house, which also offers relaxing green views as a bonus. The spaces on the second floor and attic are suffused with sunlight, and replete with visually pleasing marble varieties. These include the junior master bedroom, which features grey leathered marble, and the entertainment room, with its elegant Dover White marble floor.

Complementing the marble are other stylish stone varieties such as Calcite Azul quartzite, which is used in the children’s bathrooms. Most of the bathroom fittings are plated in a delicate rose gold to complement the home’s overall colour scheme; the door hinges, towel bars, soap holders, handles and glass frames were also carefully selected to ensure their hues were similar.

“As with all projects by Architology Interiors, the look and feel of the house are never decided by a style, but by the space and personality of each client,” says Quah. The main approach of Architology can be summarised with the words: boldness, purity, elegance and livability. We have always aimed to reflect these qualities in every project.”

Other thoughtful touches pepper the home, such as a walk-in wardrobe inspired by fashion boutiques, which features a glass-topped island that displays jewellery and fashion accessories. Full-length shelves also keep the children’s many toys and books organised in the loft.


The project was successfully completed in early 2021, after overcoming delays due to the shortage of labour caused by the Covid-19 pandemic. Quah adds: “What I loved most was the chance to reinvent the entire house. The clients really enjoy living there, and it’s also a great place for their children to grow up in.”

© 2022 Tatler Asia Limited. All rights reserved.