Cover The exterior view of a home in New Jersey, which features interiors by Marguerite Rodgers Interior Design. Photography: Halkin Mason

Marguerite Rodgers Interior Design crafts a stylish house in New Jersey that's a dreamy getaway for its owners and perfect for entertaining guests

Nestled among the high dunes of the New Jersey shoreline in the US is a house that effortlessly blends modern and classical design elements, and celebrates its owners’ love of the ocean.

This striking property is the brainchild of Marguerite Rodgers Interior Design, which collaborated with architects and consultants to build a new summer home for the clients that boasts gorgeous sea views and a wealth of spaces tailor-made for gatherings with friends. 

In Case You Missed It: Home Tour: The Shaw Family’s Former Home Theatre in Singapore Is Now an Industrial Chic Haven

The owners, a couple, had originally sought only to update the tired interiors of their previous home, but eventually decided to tear down the entire structure in favour of erecting a more modern abode. They contacted the firm with their request for a new house; one that would function as a rejuvenating retreat and also a place where they could host their family and friends. 

“Although (the clients’ old summer home) sat on the perfect location for them, it had become dated and no longer met their needs,” says Marco Angelucci, design director of Marguerite Rodgers Interior Design.

Don't Miss: Home Tour: Jimmy Choo Takes Tatler on a Video Tour of His Penthouse in Kuala Lumpur

The couple has differing style preferences; the wife is fond of a modern aesthetic with Asian influences, while the husband likes classical Western architecture and design. Angelucci worked with the contractors and craftspeople to create an abode that melded these seemingly disparate influences, resulting in the use of rich materials and mindful details as well as a classic exterior aligned with the husband’s preferences, and interiors that embrace a more modern slant. 

Angelucci and the team decided to design the new three-level beachside home “upside-down” so that the communal areas and main bedroom sit on the highest level and look out to the best views of the sea. 

Read More: Home Tour: A Bali-Inspired House is a Surprising Find in This Stylish Vacation Home

A curved walnut staircase leads to the second-floor great room; the living room, dining area and kitchen flow seamlessly, creating an openness ideal for entertaining. The living and dining rooms are connected by a neutral colour scheme, shot through with accents of orange and red for vibrancy.

Sheer drapery and low furniture draw attention to the seascape outside, while the pool is surrounded by areas to lounge or dine in, with an outdoor kitchen, changing room, and bathroom offering extra convenience. An outdoor fireplace lends warmth and extra light in the lounge areas at night.

Thoughtful design elements pepper the 12,500sqft property. Three guest bedroom suites sport different colour palettes, giving each a distinct personality. The first-floor family room features expansive sliding glass doors that bring the shoreline inside the home, with the high dunes acting as a natural shield against prying eyes in the resort-like backyard.


The neutral palette extends to the kitchen. Here, tall cabinets ensure adequate storage, while double islands ensure the owners can host guests and cook at the same time. Acknowledging the owners’ fondness for entertaining, sitting and dining arrangements seat 12 people. All three rooms have ceiling-high glass sliding doors that open to a covered deck, visually expanding the space. 

A dramatic ocean-facing, glass-enclosed staircase leads to the home’s most private sanctuary: the main suite, which also features his-and-hers offices, dressing rooms, and bathrooms. Here, too, neutral hues work to unite the various zones, accented by muted blue tones that pay homage to the home’s seaside location. The bed faces the ocean, with sliding glass doors leading onto a private deck for unrivalled views of the horizon. 

 

The three-year project ticked all the right boxes for the homeowners, with Marguerite Rodgers Interior Design still involved in the minutiae following the home’s completion. “Even after we finished this project, we continued consulting with the owners on small updates like art and styling,” smiles Angelucci. 

  • PhotographyHalkin Mason
© 2022 Tatler Asia Limited. All rights reserved.